Performance Coaching mét Virtual Reality

Wat krijg je als je baanbrekend psychologisch onderzoek integreert met de nieuwste technieken, zoals Virtual Reality?

Jamzone, een innovatielab van psychologen, e-mental experts en game-ontwikkelaars, ging deze uitdaging aan en daar rolde onder meer de awardwinning game Stressjam uit. De eerste Virtual Reality game waarin je jouw eigen stress-systeem leert kennen, omarmen én waar mogelijk te beïnvloeden.

Stressjam: hoe werkt het?

Stressjam is een “serious game” die gespeeld wordt met een Virtual Reality bril (VR) op het hoofd en een stressmeter om de borst. Onder begeleiding van een sportpsycholoog en stressjamcoach voer je opdrachten uit in toenemende mate van moeilijkheid. Je stresstoestand wordt gemeten en de VR-wereld past zich in real-time aan op jouw toestand van dat moment. Om de opdrachten te doorstaan, moet je bewust je stressniveau verlagen of juist verhogen. Ja, je leest het goed: juist ook verhogen.

Je speelt in de Virtual Reality game dus letterlijk in real time met je eigen stress! Je leert hoe je stress beter kunt inzetten en wat voor jou werkt om weer te kunnen ontspannen. Beide kwaliteiten zorgen voor een gezond stress-systeem. Het is een kwestie van zelf ontdekken hoe dat voor jou werkt, en vanuit de wetenschap help ik je daar een beetje bij door specifieke oefeningen aan je voor te leggen.

Achtergrond

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mensen die denken dat stress slecht voor de gezondheid is, meer klachten ervaren dan mensen die denken dat het positief is. Met andere woorden, je mindset ten opzichte van stress bepaalt onder andere of je juist voordeel of nadeel van stress hebt.

Daarnaast laat onderzoek zien dat deze mindset trainbaar is én dat er naast de welbekende vecht- en vluchtrespons, andere stressreacties mogelijk zijn die groei en gezondheid juist faciliteren in plaats van in de weg staan. Juist op het moment dat het er echt om gaat. Maar, zonder balans kun je ook met een positieve mindset over je grenzen gaan. Dus weten hoe je effectief kan opladen en je systeem veerkrachtig kan houden is minstens zo belangrijk. Met Stressjam leer je spelenderwijs je relatie te verbeteren met stress, beter gas te geven geven én beter te remmen. Lees hier over de wetenschap achter Stressjam.

Voor wie?

Stressjam is er voor iedere professional en high-performer die beter gebruik wil leren maken van stress.

Stressjam is er ook voor organisaties die werken aan de vitaliteit van hun medewerkers. Als werknemer leer je lichamelijke reacties beter kennen, ervaren en beïnvloeden. Werknemers met een positieve mindset t.o.v. stress, zullen niet alleen energieker door het leven gaan, maar ook productiever zijn op de werkvloer.

Virtual Reality Stress Coaching

Wallis Performance biedt Stressjam aan als trainingsmodule in combinatie met f2f coaching (blended care) op basis van Acceptance and Commitment Training (ACT).

  • Meerdere Stressjam sessies van 45-60 minuten

  • Monitoring en evaluatie mindset op basis van voor- en nameting

  • Nieuwe vaardigheden worden in het dagelijkse leven getraind

  • Je leert switchen tussen stress en kalmte, waardoor stress voortaan slimmer ingezet kan worden én je weet wat voor jou werkt om te herstellen

  • Stressjam iets voor jou? Neem contact op! Prijzen op aanvraag.